עורך דין תאונות תלמידים
בחמשת השנים האחרונות דווחו יותר 21 אלף תלמידים על פגיעות וחבלות המחייבות פיצוי!
עורך דין תאונות תלמידים אלי ימני בקיא היטב בפוליסות התלמידים, בכל המקרים שטיפל הצליח להשיג סכומי פיצוי משמעותיים, גם במקרים בהם חברת הביטוח טענה תחילה להיעדר כיסוי ביטוחי או להיעדר זכאות לפיצויים או להעדר אחריות.
הידעת? לכל התלמידים במדינת ישראל קיים פוליסת ביטוח תאונות תלמידים ייעודי הממומן מכספי ההורים במשותף, אם ילדכם נפגע בשעות הלימודים או לאחר שעות הפעילות של בית הספר, אפילו בחופשות, יתכן ותהיו זכאים לפיצוי.
אנו שולחים את ילדינו לבית הספר או לגן ללמוד או לשחק לאחר חיבוקים ונשיקות ולצערנו חוזר עם נזקי גוף ממוסד הלימודים. משרד החינוך מסתיר מהורים כי ניתן לתבוע גם משרד החינוך עצמו או את העירייה בה נמצא בית הספר, ושולח את ההורים לפוליסת תאונות תלמידים, שבמקרים רבים אינה נותנת פיצוי לאירוע או נותנת פיצוי נמוך ביותר.
עורך דין תאונות תלמידים – תביעות נגד משרד החינוך
בחמשת השנים האחרונות הוציא משרד החינוך כ-130 מיליון ש"ח בגין פיצויים עבור תאונות תלמידים. תאונות של תלמידים הן במסגרת הבית ספרית או במסגרת פעילויות שונות עשויות להתרחש בכל עת, והן נפוצות מכפי שחשבנו. למעשה, מדי שנה נפגעים לצערנו עשרות תלמידים, ומשום כך מוגשות לפתחו של בית המשפט תביעות נגד משרד החינוך וכן הצוות החינוכי אשר נושא באחראיות, כמו גם מול חברת הביטוח אשר מבטחת את התלמיד במסגרת ביטוח תלמידים ייעודי. בכל מקרה בו תלמיד נפגע, מומלץ לפנות בהקדם לעורך דין נזיקין אשר מתמחה בתחום, לצורך תחילת הליך התביעה וקבלת הפיצוי הכספי אשר נקבע בהתאם לחומרת הנזק, כפי שנסביר כעת.
מהם המקרים בהם ניתן לתבוע במסגרת תאונות תלמידים?
תאונות תלמידים מוגדרות כתאונות אשר מתרחשות הן בזמן השהייה בבית הספר, או במסגרת פעילות בית ספרית, כדוגמת טיול שנתי. בנוסף, תלמיד אשר נפגע לאחר שעות הלימודים זכאי לקבלת פיצוי, במסגרת ביטוח תלמידים אשר מכסה 24/7, 365 ימים בשנה. במידה ותלמיד נפגע, גובה הפיצוי נקבע בהתאם לחומרת הפגיעה.
מהו גובה הפיצוי הכספי אותו ניתן לקבל מחברת הביטוח בעקבות תאונות תלמידים?
כל מקרה של תאונה של תלמיד נבחנת לגופה, אולם ניתן לומר כי ככל שחומרת הפגיעה הגופנית גבוה יותר, כך גובה הפיצוי. כך לדוגמא, במידה ותלמיד הפך לנכה באופן זמני ואיננו מסוגל להגיע ללימודים כתוצאה מפגיעתו, הוא זכאי לקבלת פיצוי בגובה 213 ₪ ליום, בתנאי כי הנכות הזמנית נמשכת 90 יום לפחות. במידה ומדובר בנכות קבועה, גובה הפיצוי יכול לנוע בין 40,000-600,000 ₪, כאשר במקרים חמורים ניתן לקבל מענק חומרה בגובה של 50%. במקרה ומדובר חלילה במוות של תלמיד כתוצאה מתאונה, גובה הפיצוי הוא הגבוה ביותר ועומד על למעלה מ 150,000 ₪. עם זאת, כלל הסכומים אותם ציינו לעיל הינם סכומים אשר אינם קבועים בחוק, ולכן רק יצירת קשר עם עורך דין תאונות תלמידים מומחה יכולה להוביל לקבלת פיצוי מתאים בהתאם לתיק וחומרת הפגיעה.
כיצד ניתן להגיש תביעת תאונות תלמידים?
על מנת להגיש תביעת תאונות תלמידים כנגד חברת הביטוח ומשרד החינוך, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין נזיקין המתמחה בתחום, לצורך בחינת התיק לגופו וכן לצורך איסוף ראיות וקביעת אחוזי נכות. באם אכן מצא עורך הדין עילה לתביעה, יחל הליך משפטי במהלכו ייגבו עדויות רלוונטיות כמו גם יילקחו חוות דעת רפואיות אשר יאששו את מצבו של התלמיד מבחינת אחוזי הנכות המגיעים וכן מבחינת היקף הנזק אשר נגרם ובגינו הוא זכאי לקבלת פיצוי.
לקריאה נוספת בנושא כיצד מגישים תביעת תאונות תלמידים
מדוע חשוב לפנות לעורך דין לצורך הגשת תביעה?
חברת הביטוח מערימות קשיים משמעותיים על מבטחיהם, ובפרט כאשר מדובר בתאונות תלמידים, כחלק מניסיונות להגן על אינטרסים כלכלים. לכן, הורים נתקלים לרוב במערכת חזקה במיוחד אשר מציבה בפניהם לא מעט אתגרים ואף דחיות בקבלת הפיצוי. בנוסף, תלמיד אשר נפגע בתאונה במסגרת הלימודים או לאחר שעות הלימודים חייב לעמוד בפני וועדה רפואית לצורך קביעת אחוזי נכות, ולכן ליווי של עורך דין מוסמך יכול להקל באופן משמעותי על ההורים ועל התלמיד בעת התקופה המורכבת הזו, כל זאת בכדי להגיע להסדר אשר מוסכם על הצדדים, הן באמצעות פנייה לבית משפט או באמצעות הליך גישור.