ייפוי כוח מתמשך
בגיר אשר מעוניין לוודא כי בעת הגעתו למצב אשר הוא איננו מסוגל לדאוג לעצמו,ימונה בעבורו אפוטרופוס. משום כך הוא מחויב לכתוב ולערוך ייפוי כוח מתמשך. כיצד עושים זאת ומה חשוב לדעת בנושא? להלן הפרטים
ייפוי כוח מתמשך מהו?
לצערנו, בעת התבגרותנו אנו עלולים לסבול מתופעות בריאותיות קשות אשר ימנעו את המשך חיינו כפי שהיו, כמו גם מצבי חירום בהם נאלץ את קרובים ומשפחה לקחת פיקוד מבחינה חוקית. לשם הבטחת שלומנו ומבטחנו בעת מצב כזה, עלינו לכתוב ולערוך ייפוי כוח מתמשך אשר הוא מסמך משפטי לכל דבר ועניין הנערך ע"י עורך דין נוטריון שעבר הכשרה לכך והוסמך מטעם האפוטרופוס הכללי, כל זאת על מנת להבטיח כי בעת מצב פיזי בו לא נוכל לדאוג לעניינו או למצבו או מחמת מחלת נפש או ליקוי נפשי אשר נחשב כ"פסול דין". בעת חתימה על ייפוי הכוח, ניתן להבטיח כי ימונה אפוטרופוס בגיר אשר ידאג באופן מלא לכל הצרכים, כולל פיננסים ובריאותיים.
משרד עורך דין ונוטריון אלי ימיני במודיעין, עבר את הכשרה המתאימה ומוסמך לבצע ייפוי כוח מתמשך, אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטלפון 08-9713712, ונשמח לעמוד לשירותכם
מה חשוב לדעת לגבי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוס?
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוס נחקק בשנת 1962, כאשר במרץ 2016 תוקן החוק (תיקון לחוק סעיף 18) אשר קבע כי ישנה אפשרות למתן של ייפוי כוח וכן הנחיות ברורות של אדם בנוגע לכלל היבטיו, החל מחלוקת רכוש ועד לקבלת טיפולים רפואיים או הפסקתם. מדובר בהחלטה כבדת משקל ומשמעותית מאוד בעבור כל בגיר, ולכן חשוב להכיר את מרכיבי החוק על בוריו. מרכיב חשוב בחוק נוגע לעובדה כי ניתן לערוך ולחתום על חוזה ייפוי כוח מתמשך בכל שלב בחיים, וכן ניתן להחליט על ממונה יחיד או משני, במידה והממונה הראשון ייבחר שלא לפעול על פי רצונו. על מנת למנוע חילוקי דעות, מומלץ לפנות לשני אנשים אשר יחליטו יחדיו על צעדיהם, כל זאת על מנת להימנע מהליכה לבית משפט בעקבות חילוקי דעות אשר מתגלעים, בייחוד כאשר מדובר בבני משפחה אשר חלוקים בדעותיהם.
באילו תחומים ניתן לערוך ייפוי כוח מתמשך?
- ייפוי כוח בתחומים אישיים פרסונלים
- ייפוי כוח בתחומים הקשורים לרכוש ונכסים
- ייפוי כוח בהחלטות מכריעות גורל כגון טיפולים ומתן תרופות
ייפוי כוח מתמשך ניתן בעבור מספר סוגים, כאשר הבולטים הינם ייפוי כוח בנושאים רפואיים וכן יפויי כוח בנושאי רכוש וחלוקה. בכל תחום בו נרצה לערוך ולחתום על ההסכם , חשוב כי התהליך ילווה ע"י עורך דין אשר עבר הכשרה ספציפית בתחום האפוטרופוס והכשרות המשפטית, כאשר החתימה על החוזה נעשית באמצעים אלקטרוניים, והוא חייב להיות חתום ע"י הממנה, עורך דין מטעמו ומיופה כוח, כאשר לאחר החתימה יישלח ההסכם במשרד האפוטרופוס הכללי במשרד המשפטים.
האם ניתן לשנות ייפוי כוח מתמשך לאחר שנחתם?
ניתן לשנות ייפוי כוח מתמשך לאחר שנחתם, אולם רק בנוכחות של מייפה הכוח ולאור שינויים אותו הוא רוצה לערוך, כאשר בכל שלוש שנים ניתנת תזכורת בעבור מייפה הכוח, במידה והוא מעוניין לערוך שינויים. יחד עם זאת, במידה ומייפה הכוח לא מצוי במצב שהוא יכול לבצע שינוי לאור שינוי במצבו הפיזי או המנטלי, מדובר בהליך מורכב יותר אשר דורש את התערבות בית המשפט לצורך פתרון הסוגיה. כך או כך, ליווי של עורך דין מומחה לתחום האפוטרופסות יבטיח כי תוכלו לבצע שינויים כמו גם לבצע חתימה על ההסכם בהתאם לרצונכם האישי, תוך שמירה על האינטרסים האישים ולשם הבטחה כי בכל צרה, תוכלו להיות בטוחים כי מיופה הכוח מטעמכם דואג לכם ומשרת את המטרות אשר לשמן נחתם ההסכם , אשר יכול להיקבע למשך תקופה קצרה או ארוכת שנים.
חושבים לערוך ייפו כוח מתמשך דברו איתנו ונשמח לעמוד לשירותכם!