פיצויים בעקבות תאונת דרכים

עברתם תאונת דרכים? אם תשובתכם היא כן, כעת יש כמה דברים שעליכם לדעת.
ראשית חשוב שתדעו כי כל תאונת דרכים שמעורבים בה נפגעים, קלים כקשים, מחוייבת בהתערבות המשטרה. בנוסף חשוב להתפנות לטיפול רפואי ולציין לרופא כל פגיעה שקיימת, אפילו אם נדמה לכם שזה לא מפאת התאונה.

על פי ביטוח לאומי ישנה הבחנה ברורה בין תאונת דרכים במסגרת שעות העבודה לבין תאונת דרכים מחוץ לשעות העבודה. נסיעת עבודה תיחשב נסיעה שהתרחשה בין מקום הלינה של אדם למקום העבודה שלו, כאשר אם הוא עצר לשם הבאת מי מילדיו עד גיל 10 לבית הספר, כלומר, סטה ממסלול הנסיעה מהבית למקום העבודה לשם הבאת הילד לבית הספר, זה ייחשב כנסיעת עבודה. אך ישנה הסתייגות קלה בחוק, כאשר ביטוח לאומי קובע שאם נעשתה עצירה ליותר משעה, הנסיעה לא תיחשב כנסיעת עבודה וכפועל יוצא גם תאונת הדרכים במקרה דנן לא תיחשב כתאונת עבודה.

תאונת דרכים

מה החוק אומר לגבי תאונה שהיא לא תאונת עבודה?

ראשית חשוב להבהיר שבכל תאונת דרכים, בין אם זה בין שני רכבים או רכב לאדם, קיים כיסוי ביטוחי כלשהו, דהינו, כל כלי רכב בישראל מחויב בביטוח חובה, מכאן שבכל תאונת דרכים מלבד האפשרות לתבוע פיצויים מהביטוח הלאומי, ניתן לתבוע פיצויים בסיוע עורך דין תעבורה מחברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע. כעת לעניינינו, מה עמדת החוק לגבי תאונת דרכים שלא מוכרת כתאונת עבודה? מי שנותר נכה כתוצאה מתאונת דרכים ואיבד את יכולת השתכרותו או אין ביכולתו לעבוד יותר מ50 אחוז ממסוגלותו לפני התאונה, זכאי לפיצוי בגובה של 25% מהשכר הממוצע במשק, שנכון להיום עומד על קצת יותר מ 10,000 ש"ח. מועד תשלום הפיצויים נקבע ל90 יום לאחר ירידת היכולת לעבוד. את הפיצוי מביטוח לאומי יקבל מי שנכותו נקבעה ל40% ומעלה.

לאילו פיצויים נוספים זכאי התובע?

אם פניתם לעורך דין תעבורה מיומן, הוא יידע למקסם לטובתכם את מירב הפיצויים הקיימים ובכלל זה, פיצוי על הפסד ימי השתכרות מיום הפגיעה ולא כמו הפיצוי של ביטוח לאומי שהוא חל 90 יום לאחר סיום ההשתכרות. בנוסף תוכלו לקבל החזרי נסיעות בתחבורה ציבורית או אם מצבכם לא איפשר נסיעה בתחב"צ אזי החזרי נסיעה במוניות, על כן חשוב לשמור על כל הקבלות. כמו כן, אתם זכאים בנוסף גם להחזרי נסיעות והפסד השתכרות עתידיים, יתרה מזו, אתם זכאים להחזרי הוצאות רפואיות בעבר (בין מועד התאונה למועד הגשת התביעה) ובעתיד, בנוסף גם פיצויים בגין עוגמת נפש וכאבים.

תמונה שווה אלף מילים

לעתים לא רק שתמונה שווה אלף מילים אלא גם שווה לא מעט אלפי שקלים, במקרה של תאונה עם נפגעים, מלבד מסמכים תיעודיים כדאי ואף רצוי לתעד עד כמה שניתן בתמונות את זירת האירוע, את כלי הרכב הפוגע, את כלי הרכב הפגוע או האדם שנפגע, כל הנ"ל עשויים לתרום לא מעט במקרה של משפט.