פיצויים בגין אובדן כושר עבודה חלקי ומלא

אובדן כושר עבודה הינו מצב קשה מאוד בו עובד מאבד את היכולת שלו לעבוד, בין אם באופן מלא ובין אם באופן חלקי. זה יכול להיות בשל מצב רפואי, מצב נפשי או בעיה אחרת, ובגלל המצב הזה העובד לא יכול לשוב ולהתפרנס באותה צורה כפי שהיה בעבר.

אובן כושר עבודה

סוגי אובדן כושר עבודה

קיימים מספר סוגים של אובדן כושר עבודה, כאשר ניתן לחלק את כל הסוגים הללו לשתי קטגוריות עיקריות:

  1. חלוקה על פי משך זמן הפגיעה – כאשר מדובר באובדן כושר עובדה חלקי, לכמה זמן האדם מאבד את כושר העבודה שלו, או אובדן מלא באופן קבוע.
  2. חלוקה לפי היקף הפגיעה – חלוקה בה מתייחסים להיקף הפגיעה ובעקבותיה האם אובדן כושר העבודה הינו חלקי או מלא.

כאשר אובדן כושר העבודה הינו באופן מלא, משמעות הדבר היא שהעובד אינו יכול להמשיך ולעבוד יותר, ויכולת ההשתכרות שלו נפגשה בשיעור של לפחות 75% ומעלה, בין אם באופן זמני ובין אם באופן קבוע.

כאשר אובדן העבודה הינו חלקי, העובד עדיין יכול לעבוד למרות הבעיה הרפואית, אך לא באותה צורה בה עבד קודם לכן, וכושר ההשתכרות שלו נפגע בטווח של בין 25%-75%.

כיצד אובדן כושר עבודה מוגדר מבחינת המוסד לביטוח הלאומי?

המוסד לביטוח לאומי מגדיר את הפיצויים שהוא מעניק בהתאמה לאחוזי נכות, כאשר ניתן למצוא שני סוגים של אחוזי נכות המוגדרים על ידו:

  • אחוזי נכות רפואית – אחוזי נכות אשר נקבעים בעקבות הבעיה הרפואית ממנה סובל האדם, והם נקבעים בהתאם להחלטות וועדה רפואית מוסמכת מטעם המוסד לביטוח לאומי.
  • אחוזי נכות תפקודית – אחוזי נכות אשר נקבעים בהתאמה לאובדן כושר העבודה של האדם הנפגע, ואלו נקבעים על ידי פקיד התביעות של הביטוח הלאומי, אשר מקבל החלטה לאחר בחינת המסמכים הרפואיים יחד עם רופא ופקיד שיקום מטעם המוסד.

חשוב להבין כי גם עובדים אשר לקו באובדן כושר עבודה זמני וחלקי זכאים לקבלת פיצויים, בהתאמה לירידה ברמת ההכנסה שלהם בתקופה האמורה. לכן חשוב בכל מקרה כזה לפנות אל מומחים בתחום על מנת שתוכלו למצות את כל הזכויות המגיעות לכם.

מהיכן מקבלים פיצויים בגין אובדן כושר עבודה חלקי?

אדם אשר איבד את כושר העבודה שלו באופן חלקי, זכאי לקבל פיצויים מטעם המוסד לביטוח לאומי ומטעם חברות הביטוח הפרטיות, במידה ויש לו ביטוח המכסה אותו למקרים של אובדן כושר עבודה (ולכן חשוב מאוד להיות מכוסים בביטוחים הללו, דבר שרבים נמנעים ממנו מתוך ניסיון לחסוך, במיוחד עצמאיים). כאשר אתם בוחרים פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה הקפידו לוודא כי היא כוללת כיסוי גם במקרים של אובדן כושר עבודה חלקי ולא רק מלא.

המוסד לביטוח לאומי מציע כמה פיצויים שונים, בהתאמה לפגיעה של הנישום:

דמי פגיעה – קצבה אשר מעניק המוסד לביטוח לאומי לעובדים אשר איבדו את כושר העבודה שלהם בגין תאונת עבודה. דמי הפגיעה נקבעים בשיעור של 75% מהשכר הממוצע של העובד בשלושת החודשים הקודמים לפגיעה, ועד לתקרה של 90 יום. לאחר 90 יום, במידה ועדיין העובד פגוע, הוא יכול לפנות לקבל קצבת נכות מעבודה.

קצבת נפגעי תאונות – קצבה המיועדת לעובדים אשר נפגעו בתאונת עבודה או תאונת דרכים, עם אותם תנאי תשלום של דמי הפגיעה.

קצבת נכות כללית – קצבה אשר משולמת לעובדים אשר כושר העבודה שלהם ירד בלפחות 50%, או שההכנסה שלהם ירדה בלפחות 60% באובדן כושר עבודה קבוע ו 45% באובדן זמני.

הזכויות הן רבות, וההגדרות מורכבות, ולכן חשוב לפנות אל עורך דין מומחה אשר יוכל ללוות אתכם לאורך כל התהליך ולאפשר לכם להיות בטוחים כי אתם מקבלים את כל הזכויות המגיעות לכם.

יש לכם שאלה? בעיה? מלאו פרטים ומיד נחזור: