מה עושים במקרה של תאונת דרכים עם נפגעים

תאונת דרכים עשויה להתרחש בשבריר שנייה, אשר ישנה את חייכם. במאמר הבא נסביר מה עושים במקרה של תאונת דרכים עם נפגעים, ומה חשוב לדעת בנושא – באם אכן תיקלעו חלילה לתאונת דרכים בה היו מעורבים נפגעים, ובגינה אתם זכאים לקבלת פיצוי.

תאונת דרכים

תאונת דרכים עם נפגעים – מכת מדינה

מאז הוקמה מדינת ישראל, נהרגו בכבישי ישראל יותר ישראלים מאשר בכל מערכות ישראל ופעולות האיבה. למעשה, תאונות דרכים בהם היו מעורבים נפגעים הפכו למכת מדינה של ממש, כאשר בכל יום לצערנו נפגעים בכבישי ישראל הולכי רגל, נהגים וכן בשנים האחרונות גם רוכבי אופניים וקורקינטים אשר חשופים לפגיעות קשות מאוד.

כיצד תאונות דרכים מוגדרות בחוק?

כל אדם אשר נפגע בתאונת דרכים עם נפגעים זכאי לקבל פיצוי, במסגרת חוק פיצויים לנפגעי תאונת דרכים תשל"ה-1975. ( לקריאה נוספת בנושא כיצד מחושבים הפיצויים לחץ כאן) תאונת דרכים מוגדרת כ"מאורע שבו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה; יראו כתאונת דרכים גם מאורע שאירע עקב התפוצצות או התלקחות של הרכב, שנגרמו בשל רכיב של הרכב או בשל חומר אחר שהם חיוניים לכושר נסיעתו, אף אם אירעו על-ידי גורם שמחוץ לרכב, וכן מאורע שנגרם עקב פגיעה ברכב שחנה במקום שאסור לחנות בו או מאורע שנגרם עקב ניצול הכוח המכני של הרכב, ובלבד שבעת השימוש כאמור לא שינה הרכב את ייעודו המקורי". החוק קובע כי אדם אשר היה מעורב בתאונת דרכים וסובל כתוצאה מכך מנזקי גוף זכאי לקבלת פיצוי, ללא צורך בהוכחת האשם. עם זאת, רבים אשר מעורבים בתאונת דרכים אינם מכירים את הזכויות המגיעות להן, וכתוצאה מכך אינם ממשים את זכותם לקבלת פיצוי.

מסמכים ותיעודיים רלוונטיים לצורך הגשת התביעה

בעת תאונת דרכים עם נפגעים מגיעים לזירה כוחות הצלה ושיטור בכדי לסייע ולחקור את נסיבות התאונה, מרגע זה מתחילים לאסוף את הראיות השונות שעשיות לשמש אתכם בעת התביעה:

  1. דו"ח צוות רפואי – קבלתם טיפול רפואי בשטח ובבית החולים? תדאגו לקבל העתק מכל הדוחות שמולאו עם הממצאים השונים שהובחנו ע"י הצוות הרפואי.
  2. דו"ח משטרתי – הצוות המשטרתי שמגיע לזירה אוסף את כל הנתונים מהאירוע, החל משעת התאונה, תאריך, מקום האירוע, תמרורים או רמזורים שמוצבים במקום, פרטי המעורבים והעדים לתאונה, פרטי הרכבים ופוליסות הביטוח ועוד פרטים שונים ביחס לתאונה. ניתן לפנות למשטרת התנועה בכדי לקבל את הממצאים שנאספו והם קריטיים לצורך הגשת התביעה.
  3. אם יש באפשרותכם או מי מטעמכם לתעד את הזירה ולאסוף את עדויות, מומלץ.
  4. איסוף קבלות על תשלומים שונים שהתבקשתם לשלם
  5. איסוף תלושי שכר שלושה חודשים לפני התאונה ולאחריה
  6. ייעוץ עם עורך דין תאונות דרכים

את מי ניתן לתבוע במסגרת התאונה?

תאונת דרכים עם נפגעים עלולה להתרחש במגוון מצבים, ולכן כל תאונת דרכים נבחנת לגופה. במידה ומדובר בתאונת דרכים בה היה מעורב רכב, ניתן לתבוע את חברת הביטוח, ללא צורך בהוכחת קשר למידת האחראיות שלכם, בין אם הייתם הנהג הפוגע או הנהג אשר נפגע. במידה ולבעל הרכב אשר פגע בכם אין פוליסת ביטוח מתאימה, ניתן לתבוע את קרנית, גוף ממשלתי אשר הוקם בדיוק למטרות הללו, כמו גם למקרים בהם מדובר בתאונת פגע וברח אשר הפכה לדאבוננו לתופעה חדשה וכואבת במיוחד. במידה וחציתם את הכביש ונפגעתם או בזמן הליכה על המדרכה ונפגעתם ע"י רכב, תוכלו לתבוע את חברת הביטוח של הנהג הפוגע, אולם רק בתנאי כי מדובר ברכב המופעל ע"י מנוע. באשר לתאונות בהם היו מעורבים רוכבי קורקינטים ואופניים, הנושא מורכב יותר, וזאת בשל אי הסדרה בחוק של הנושא וכן העובדה כי רוב רוכבי האופניים והקורקינטים אינם מבוטחים ע"י חברת הביטוח, ולכן יש לבחון את המקרה באופן פרטני עם עורך דין מומחה לתעבורה.

מהו טווח הזמן לצורך הגשת התביעה ?

תביעת נזקי גוף בגין תאונת דרכים בהם היו מעורבים כנפגעים יכולה להיות מוגש עד כשבע שנים מהתאונה, אולם מומלץ להתחיל בתהליך התביעה בהקדם האפשרי, לצורך איסוף ראיות, מסמכים הכוללים דו"ח משטרתי, דו"ח רפואי ראשוני של מד"א וכן מסמכים כדוגמת תלושי שכר קודמים, הוצאות רפואיות, אישור היעדרות מהעבודה ועוד. בנוסף, קבלת חוות דעת רפואית היא חיונית לצורך הגשת תביעה, זאת לצורך קביעת אחוזי נכות וכן קבלת פיצוי, בהתאם לחומרת הנזק.

כיצד מגישים תביעת נזקי גוף כתוצאה מהתאונה?

הגשת תביעה אל מול חברת הביטוח או הגורמים הרלוונטיים חייבת להתבצע באמצעות עורך דין מומחה לתחום תעבורה ונזקי גוף, זאת לצורך קבלת ייצוג משפטי הולם אשר יאפשר לכם לקבל פיצוי כספי, הן מחברת הביטוח והן מביטוח לאומי. ניתן להגיש תביעה הן במסגרת הליך גישור או באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט, ולכן קבלת ייצוג משפטי ראוי מעורך דין תאפשר להתמודד עם כל תרחיש על הצד הטוב ביותר ותוך שמירה על האינטרסים שלכם כנפגעים.

עברתם תאונה ונגרם לכם נזק? דברו איתנו, הייעוץ חינם: