כיצד מחושבים הפיצויים בנזקי גוף?
נזקי גוף יכולים להתקיים בכל מקום, ואנשים אשר יודעים לעמוד על הזכויות שלהם ולהגיש תביעות לקבלת פיצויים בגין הנזקים הללו יכולים לקבל פיצויים גבוהים מאוד בהתאמה לסוג הנזק שנגרם.
חשוב לדעת כי נזקי גוף יכולים לכלול גם פגיעות נפשיות. לדוגמא, נפגעי חרדה יכולים גם הם לקבל פיצויים מתאימים בשל הנזק.
באופן כללי, תביעת נזקי גוף מגישים נגד הגורם אשר גרם את אותו הנזק. לדוגמא, אם אדם נפל בבור במדרכה עירונית, התביעה תוגש נגד הרשות המקומית, אם אדם נפצע כתוצאה ממדף בסופר שנפל עליו, יש לתבוע את בעלי הסופר וכד'. המקרה היחיד שהוא שונה הוא מקרה של תאונת דרכים. במידה ומדובר בתאונת דרכים את התביעה יש להגיש נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע.
ממה מורכבת תביעה בגין נזקי גוף?
תביעה בגין נזקי גוף מורכבת משלושה חלקים עיקריים:
- סבל – אם בעקבות התאונה שקרתה נוצרה פגיעת גוף אשר הובילה לסבל, האדם רשאי לדרוש על כך פיצוי. גם אם מדובר בסבל קטן יחסית אשר חלף די במהירות כמו כאבים קלים או דימום מועט. כמובן, הפיצוי הוא בהתאם לכך. על סבל מועט וקצר הפיצוי יכול להיות רק כמה מאות שקלים, כאשר בפגיעות משמעותיות יותר הפיצויים יכולים להגיע גם למאות אלפי שקלים.
- הפסדים – אם לאדם נגרמו הפסדים בעקבות אותה תאונה, הוא זכאי לפיצויים בגין אותם הפסדים. לדוגמא, אדם אשר לא יכל לעבוד במשך כמה שבועות לאחר התאונה, זכאי לפיצויים על פי השווי של יום עבודה שלו, אדם אשר היה אמור לטוס ולא יכל לעלות על הטיסה בזמן התאונה, ולא קיבל החזר כספי על הכרטיס, יכול לקבל פיצוי על ההפסד הזה, או כל הפסד אחר אשר נגרם לאדם בעקבות אותה תאונה.
- הוצאות – פיצויים על הוצאות כספיות שהיו לאדם בגין התאונה כמו תשלומים למד"א, תשלומים לטיפולים רפואיים, נסיעות לבדיקות מיוחדות ועוד. חשוב מאוד בזמן התביעה לקחת בחשבון גם הוצאות שכבר היו, וגם לחשוב על הוצאות עתידיות שעוד יכולות להיות, כמו המשך טיפולים רפואיים, פיזיותרפיה ועוד.
חובת ההוכחה היא על הנפגע
חשוב מאוד לזכור כי חוץ במקרה של תאונת דרכים, חובת ההוכחה היא על האדם הנפגע. זאת אומרת שאם אתם מעוניינים להגיש תביעה בגין נזקי גוף, אתם חייבים לאסוף את כל ההוכחות אשר מוכיחות את האירוע כפי שקרה, ואת הרשלנות של הגורם הפוגע אשר הובילה לפגיעה. לדוגמא, איסוף של עדויות ופרטים של עדים במקום, צילומים של המקום כמה שיותר קרוב לתאונה עצמה, שמירה של מסמכים רפואיים, בקשת צילומים ממצלמות אבטחה בסביבה אם יש ועוד.
עד כמה זה מורכב?
לא מעט אנשים חוששים מתביעה בגין נזקי גוף כי הם חוששים מהליך משפטי ארוך, אך חשוב לדעת שלא תמיד זה כך. ברוב המקרים, תביעות בגין נזקי גוף המוגשות ע"י עורך דין נזיקין, נגמרות בפשרה של הנפגע מול חברת הביטוח, ללא מעורבות של החלטת בית משפט, מה שמקצר משמעותית את ההליך.
כמובן, אם אתם רוצים להיות בטוחים כי אתם מקבלים את מלא הזכויות המגיעות לכם, מנהלים משא ומתן נכון מול חברת הביטוח ומגישים את החומרים והראיות בדיוק כמו שצריך, אתם חייבים לפנות אל עורך דין מומחה, מוסמך ומקצועי בתחום אשר ילווה אתכם לאורך כל הדרך ויעניק לכם ייעוץ מלא מול חברת הביטוח. בצורה הזו תוכלו להיות בטוחים כי ההליך מנוהל היטב ותקבלו בסופו של דבר את מלא הפיצויים המגיעים לכם.