ביטוח תאונות תלמידים – מהו? וכיצד מגישים תביעה?

כ-130 מיליון ש"ח שילם משרד החינוך בחמשת השנים האחרונות  בגין אלפי תאונות תלמידים שדווחו

כל תלמיד, גם בבתי הספר וגם בגני הילדים, מבוטח בפוליסת ביטוח תלמידים, פוליסה שהורים רבים לא יודעים עליה, ולא מבינים את המשמעות שלה. פוליסת ביטוח תלמידים הינה פוליסה אשר ניתן להפעיל בכל מקרה של פגיעה בתלמיד, כאשר לעתים ניתן לשלב את התביעה לחברת הביטוח מול תביעה ליישות נוספת. לדוגמא, תלמיד שנפל מבור במדרכה בדרך לבית הספר יהיה זכאי לקבל פיצוי גם מחברת הביטוח וגם מהרשות המקומית אשר היתה צריכה למנוע את הבור הזה.

הורים רבים לא מודעים לכך, ולא מודעים לזכויות המגיעות להם, ולכן אם אתם רוצים לדעת קצת יותר על הנושא, קראו את המאמר הבא.

תאונות תלמידים

מהו ביטוח תאונות תלמידים?

בישראל ישנו חוק אשר קובע כי כל תלמיד חייב להיות מבוטח בביטוח תלמידים, אשר תקף לכל ימות השנה. רבים בטוחים כי פוליסת הביטוח מוגבלת לשטחי המוסד החינוכי בו התלמיד מתחנך, אך למעשה – התלמיד מבוטח בכל שעה, בכל יום ובכל מקום, אפילו בבית הפרטי שלו.

ישנם כמה חריגים אשר לא מכוסים בפוליסת ביטוח התלמידים: תאונות דרכים, פעולות טרור ואיבה אשר גרמו לפגיעה בתלמיד, רשלנות רפואית, רעידת אדמה או תאונה אשר מזכה בפיצויים מהביטוח הלאומי.

מלבד זאת, התלמיד מכוסה עבור מגוון רחב מאוד של פגיעות, ולכן הורים לתלמיד שנפגע, ולא משנה איפה ומתי, כדאי שיבדקו היטב את הזכויות המגיעות להם במסגרת הפוליסה.

כיצד מגישים את התביעה?

  1. כל מוסד חינוכי בו אירעה תאונה כל שהיא או פגיעה בתלמיד, חייב למלא באופן מיידי דוח מלא על התאונה, כולל פרטי התלמיד והאירוע שהתרחש.
  2. יש לקחת ממזכירות בית הספר את טפסי פוליסת הביטוח, את דו"ח התאונה וכל טופס נוסף אשר נדרש לשם הגשת תביעה לחברת הביטוח.
  3. ייתכן ותצטרכו למלא טפסים נוספים, אותם תצטרכו לבקש מחברת הביטוח (כיום רוב חברות הביטוח מאפשרות הורדה של הטפסים הללו מהאתר שלהן).
  4. יש לשמור ולצרף לתביעה כל מסמך רפואי כולל הוצאות על טיפולים, ימי חופש של ההורים בעקבות הצורך לטפל בילד, חשבונות מבתי חולים, מד"א ורופאים פרטיים ועוד. אמנם הפוליסה לא מכסה את כל ההוצאות, אך חשוב לשמור היטב כל מסמך ומסמך וכל קבלה או חשבונית.
  5. במקרה ונקבעה נכות זמנית, חשוב לשמור היטב את כל האישורים שכן לאורך כל תקופת הנכות הזמנית ייתכן והתלמיד יהיה זכאי לפיצויים.
  6. ייתכן וחברת הביטוח תזמין את התלמיד והוריו לבדיקה של רופא מומחה מטעם חברת הביטוח, אליה יש להתייצב מיד.
  7. בכדי לקבל את סכום הפיצויים הנקבע, על ההורים יהיה לחתום על מסמך סיום התביעה. במידה וההורים לא מסכימים עם ההצעה של חברת הביטוח, כדאי לפנות אל עורך דין מומחה ולהגיש תביעת ערעור.

אם אתם מחפשים עורך דין מומחה ומקצועי בתחום, אשר ילווה אתכם לאורך כל הדרך עד לקבלת הפיצויים המתאימים, פנו עוד היום tkhbu' אל עורך דין אלי ימיני במודיעין – מומחה בעל ניסיון רב אשר ילווה אתכם לאורך כל הדרך.

ילדכם נפגע? נחבל? פנו אלינו למיצוי הזכויות:
יעוץ חינם!